5 קריטריונים לבחירת מעבדת תיקון פלאפונים

מנהל סמארטפונים
0

מי שמסתובב בקניונים או במרכזי הערים, יכול למצוא לא מעט מעבדות לתיקון פלאפונים. אם עד לפני כמה שנים, היינו מתקשים למצוא אפילו מעבדה אחת, שכן חברות הסלולר היו אחראיות על תיקון המכשירים, הרי שמאז הרפורמה הגדולה, אנחנו יכולים למצוא יותר ויותר מעבדות פרטיות שמציעות לנו אפשרות לבצע תיקונים, להחליף רכיבים מקולקלים, לשדרג מכשירים ועוד.

כאשר קיים מבחר גדול כל כך של מעבדות תיקון פלאפונים, עולה אצלנו כמובן השאלה, כיצד אנחנו יודעים באיזו מעבדה לבחור, היכן מומלץ לנו להשאיר את הפלאפון לתיקון, על מי אנחנו יכולים לסמוך.

לפני שנציג חמישה קריטריונים לבחירת מעבדה של תיקון פלאפונים, חשוב להבהיר, מרבית המעבדות מטפלות במגוון רחב של מכשירים מדגמים שונים. כלומר, לא רק במכשירים של חברה מסוימת וגם לא במכשירים עם מערכת הפעלה מסוימת. מרבית המעבדות מעדיפות להעסיק אנשי מקצוע שביכולתם לתקן מכשירים מכל סוג ומכל דגם.

הנה הקריטריונים לבחירת מעבדה לתיקון פלאפונים

קריטריון ראשון – מקצועיות וניסיון

הכל מתחיל בשאלה, כמה ניסיון יש לטכנאים במעבדה ועד כמה הם מקצועיים. על שני דברים הנ"ל אנחנו יכולים ללמוד באמצעות אתרי אינטרנט, רשתות חברתיות, המלצות וחוות דעת של חברים ובני משפחה, וכן באמצעות התרשמות אישית.

נניח, אם אנחנו נכנסים למעבדה מסוימת ומגלים שהטכנאים לא ממהרים לקבוע מחיר לתיקון ואפילו לא ממהרים להציע לנו לתקן אלא מסבירים לנו את מהות הבעיה ואם משתלם לנו לתקן את המכשיר, אנחנו יכולים להסיק שמדובר באנשי מקצוע שמבינים בתחום.

קריטריון שני – אמינות

בהמשך לסוף הקריטריון הראשון, הכל בסופו של דבר נמדד באמינות של הטכנאים. מעבדה שרוצה לשמור על אמינות גבוהה בעיניי הלקוחות שלה, לא תמהר להציע תיקון איפה שלא נדרש, אלא תציע פתרונות חלופיים. זו כמובן דוגמא אחת לאמינות, אנחנו יכולים למצוא עוד מגוון דוגמאות למשל, תיקון במחיר סביר, החלפת רכיבים מקוריים, עמידה בזמנים ועוד.

קריטריון שלישי – שירות

כשאנחנו מדברים על שירות של מעבדה לתיקון פלאפונים, אנחנו מכוונים למספר נקודות. אחת מהן היא אפשרות לקבל מכשיר חלופי בזמן שהמכשיר שלנו בתיקון, נקודה אחרת היא אפשרות לקבל את המכשיר הביתה או לעבודה אחרי התיקון, כמובן שהשירות מתייחס גם לשאלה עד כמה אנחנו נקבל מידע אודות התקלה והתיקון שבוצע.

קריטריון רביעי – הסמכות ואישורים

קריטריון זה שייך למקצועיות אך גם עומד בפני עצמו. אנחנו נוכל לזהות מעבדות אשר יש להן אישורים והסמכות שונות לתקן מכשירים של חברות מסוימות. זה אומר שהטכנאים קיבלו הסמכה ישירה מהחברה עצמה לשם תיקון המכשירים שלה.

קריטריון חמישי – עלויות

היום כשמחירי הסלולר הם מאוד נמוכים, באופן יחסי כמובן, אז חשוב שנשים לב למחיר שגובים מאיתנו עבור תיקון, על מנת שנוכל להחליט האם זה משתלם לנו לתקן או לרכוש מכשיר חדש.