איטום שיסיר את העובש ונזקי החורף

מנהל איטום
0

ישראל אינה מדינה קרה בשום אופן, כאשר מספר ימי הגשם בשנה קלנדרית בה הוא מצומצם יחסית. האם זה אומר שאנחנו יכולים להיות רגועים בכל הנוגע לאיטום המבנים בישראל? ממש לא. ישראלים רבים אינם דואגים לאיטום באיכות מספקת ואינם מחדשים אותו בזמן, מה שהופך את המבנה שלהם למועד לפורענות מהבחינה הזו. לצדם יש ישראלים שבוחרים מראש בשיטות איטום שאינן מומלצות, מה שמביא לכך שהן אינן מחזיקות מעמד לאורך פרק הזמן הרצוי מבחינת בעלי הבית. כל אלה מסבירים מדוע חייבים לשים לב לשיטת האיטום שבוחרים בה ולגורם המקצועי המבצע אותה.

מתי לאטום את הגג?

איטום הוא פעולה בסיסית בהקמה של מבנים, כך שסביר להניח שהגג שלכם – ולעיתים גם חלקים אחרים דוגמת המרתף או המקלט – עברו תהליך איטום. הבעיה היא שאין איטום אשר נשמר לעד, במיוחד כאשר החומרים המשמשים לביצועו לוקים בחסר או שהעבודה אינה מקצועית מספיק.

אם כך, מומלץ לחדש את האיטום אחת למספר שנים לפחות, כשהמועד האידיאלי לעשות את זה הוא התקופה שלפני החורף. בחורף הרי איטום שאינו מושלם עלול להביא לרטיבות, לנזילות ולצרות אחרות בסבירות גבוהה.

שורה ארוכה של דרכים לאיטום

יש כיום מגוון רחב של שיטות איטום, כאשר היריעה קצרה מלהזכיר כאן את המאפיינים של כל שיטה ושיטה. זאת ועוד, נהוג לאטום כיום לא רק גגות אלא גם מרפסות, מרתפים, מקלטים, בריכות שחייה וכיוצא בזה. מטרת האיטום צפויה להשפיע על השיטות ועל החומרים המתאימים לביצועו.

הנקודה החשובה היא שלכל שיטה יש יתרונות וחסרונות משלה, וכל שיטה מתאימה במצבים אחרים. איטום באמצעות זפת חמה, המכונה זיפות גגות, הוא שיטה מסורתית. בצד החיובי ניתן לציין את העובדה שהזיפות מתבצע באופן מהיר ומגיע עם תג מחיר נוח. מן העבר השני, הפעולה אינה מתאימה לגגות משופעים, נחשבת לפחות עמידה מסוגים אחרים (יש כאן  צורך בביצוע הלבנה של המשטח המזופת מדי שנה) וכוללת פוטנציאל ממשי לפגיעות שונות.

איטום באמצעות יריעות ביטומניות הוא שיטה נפוצה נוספת, המבוססת על הדבקה או על הלחמה של היריעות על גבי הגג, אך רק לאחר הכנה של הגג. העמידות של היריעות הביטומניות היא גבוהה וכך גם היעילות שלהן, אך מנגד היריעות מתאימות פחות בגגות שכוללים אלמנטים שמונעים מהמשטח להיות אחיד (דודי שמש, לדוגמה). החומרים האקריליים שמורחים או מתיזים על גבי הגג נחשבים לפתרון פשוט ומציעים יעילות גבוהה יחסית. השיטה מתאימה בעיקר לגגות בשיפוע הכוללים מערכת ניקוז ראויה, מכיוון שמים עומדים המצטברים בעת גשם, למשל, עלולים לפגוע באיטום בצורה אנושה.

אז איך בוחרים?

מכל אלה נובע שחייבים לקחת בחשבון את מאפייני הגג לפני שמקבלים את ההחלטה לגבי שיטת האיטום האופטימלית. מומלץ לקחת בחשבון את כל השיקולים שהוזכרו כאן, וכמובן, להתחשב בפרמטרים דוגמת משך העבודה הרצוי, התקציב שמוקדש לטובת המשימה וכן הלאה. אם לא יודעים איך להתחיל ובמה לבחור, מומלץ לפנות לחברות המציעות את שירותיהן בתחום לקבלת ייעוץ והכוונה.