מקצועות פרילנס חמים – מה המקצועות החמים ביותר

מנהל כללי
0

עולם האינטרנט שינה כידוע את שוק העבודה, ופתח צוהר עבור מי שלא מעוניין או לא יכול לעבוד כשכיר, ומעוניין לעבוד בתחומים שונים כעצמאי לכל דבר. באופן טבעי, השינוי השפיע לא רק על עובדים אלא גם על מקומות עבודה רבים, עסקים אשר יכולים לבחור האם להעסיק עובד כשכיר במשרה מלאה או חלקית, ואולי עדיף להם לעבוד עם פרילנסרים בתור הלקוחות שלהם.

פרילנסריות זה דבר שהיה קיים מאז ומתמיד. מדובר על עובד שאיננו שכיר, ולכן הוא לא מועסק בחוזה עבודה רגיל אלא על בסיס שירות ספציפי שהוא נותן. כך למשל היה נהוג להעסיק לא פעם עיתונאים אשר ביצעו עבודות עיתונאות וכתיבה מסוימות עבור מערכות תקשורת. הם לא היו מחויבים למערכת אחת, המערכת לא הייתה מחויבת להעסיק אותם כל הזמן וכן היא לא הייתה מחויבת לספק להם תנאים סוציאליים מלאים. לכל פרילנס היה הסכם עם המערכת על השכר שהוא מקבל על עבודתו ולכך היא הייתה מחויבת כלפיו.

כיום אנחנו יכולים למצוא מגוון מקצועות פרילנס חמים אשר ניתן לעסוק בהם על בסיס זמני או קבוע. כל אחד שבוחר במסלול זה, יכול להחליט כיצד להשתמש בו. לפני שאנחנו נציג את המקצועות החמים בתחום, נסביר בקצרה למי משתלם להשתמש במסלול זה.

פרילנסרים – למי זה יכול להתאים?

בראש ובראשונה, לחבר'ה צעירים, למשל סטודנטים, שלא יכולים להתחייב על עבודה במקום אחד, בשעות קבועות, על פי דרישות המקום. לא מעט סטודנטים בוחרים לעבוד כפרילנסרים, בין אם זה בתחום המקצועי אותו הם לומדים או בתחומים אחרים רלוונטיים עבורם.

שנית, הורים אשר רוצים לעבוד מהבית ולא מעוניינים לעבוד כשכירים. זה יכול להתאים, למשל, לאימהות עם ילדים קטנים שלא רוצות להיות רחוקות מהן, אבות שמעוניינים לבלות יותר שעות בבית עם הילדים ואפילו סבים וסבתות שמחפשים קריירה שנייה אחרי הפנסיה.

שלישית, זה יכול להתאים לאנשים שעובדים במקצועות שלא משתלם להיות שכיר בהם. למשל, עיתונאים ואנשי תקשורת בכלל, צלמים, מעצבים גרפיים, שחקנים ועוד. מדובר על מקצועות שאם בוחרים לעבוד כעצמאים, פרילנסרים, אפשר להרוויח הרבה יותר מאשר בתור שכירים במקום ספציפי.

אילו מקצועות נחשבים חמים בעולם הפרילנסריות?

עולם האינטרנט כאמור שינה מאוד את שוק העבודה, אחת הדוגמאות הטובות לכך הם מקצועות האינטרנט אשר בעבר לא היו קיימים וכיום, לא רק שהם קיימים אלא גם מאפשרים לעוסקים בהם להיות פרילנסרים ולא מחייב אותם להיות שכירים. למשל, מקדמי ובוני אתרים, עיצוב גרפי, כותבי תוכן, שיווק דיגיטלי ועוד.

אפשר למצוא גם עבודה בתור פרילנס בתחום ההוראה, העיצוב, מקצועות יופי, אימון, ובתחומים רבים אחרים בהם מעדיפים לעסוק ללא מחויבות חוזית למקום ספציפי. כך אפשר ליהנות מהרבה יותר אפשרויות בחירה ולהרבה יותר גמישות תעסוקתית.