אם גם אתם מעוניינים לוודא שהמעלית שלכם תקינה ובטוחה לשימוש, חשוב שתכירו את כל הקשור אל בדיקות תקופתיות ותחזוקה נכונה של המעליות במקום מגוריכם. הבה נתחיל..
בדיקה ראשונית לאחר סיום בניית והתקנת המעלית
לאחר סיום בניית המעלית וטרם השימוש בה חובה לוודא שהיא עומדת בתקן 2481. בדיקה זו תמיד תתבצע באמצעות מומחה מטעם מכון התקנים ואת העלות שלה ישלם יצרן המעלית. רק לאחר בדיקה מוצלחת זאת, ניתן לעשות בה שימוש.
לא מוותרים על בדיקה תקופתית
מדי 6 חודשים הנכם מחויבים להזמין בודק מוסמך שיבדוק את תקינותה של המעלית. (משרד העבודה מפרסם רשימת בודקים מוסמכים). בכדי להגיע למסקנה הנכונה הוא יבדוק את המעלית, פיר המעלית וחדר המכונות בו נמצא המנגנון אשר אחראי על תזוזת המעלית ויגיע להחלטה האם צריך לשמן את המעלית או להחליף במעלית רכיב זה או אחר. בסיום בדיקה זו הבודק המוסמך יגיש דו"ח סיכום ביקור שבו רישום של הביקור ויציין האם קיימים כשלי בטיחות מסוימים המחייבים תיקון או את השבתה של המעלית. תפקידכם בתור דיירים הוא לפעול בהתאם להמלצות אלו ולפנות אל חברה שתתקן את כל הדברים הנדרשים.
חשיבות התחזוקה השוטפת של המעלית
תחזוקה שוטפת של מעליות הבניין תעזור לכם ובמידה רבה לשמור על תקינותן של המעליות בבניין המגורים שלכם. התחזוקה של המעלית תמיד תיעשה באמצעות חברה שמספקת שירות תיקונים ותחזוקה של מעליות וכזאת המעסיקה אנשי מקצוע בעלי ניסיון בתחום. טרם בחירתה של חברה זו חשוב לוודא את הדברים הבאים:
- רישיון – יש לבקש מהחברה להציג בפניכם רישיון של משרד העבודה. .
- צוות מקצועי – חשוב לוודא שהיא מעסיקה טכנאים מוסמכים על פי חוק.
- מוניטין וניסיון – חשוב לוודא שמדובר על חברה בעלת ניסיון רב בתחום ובעלת מוניטין מוצלח.
- שירותים – תמיד יש לברר אילו בדיקות נכללות במסגרת מסלול תחזוקת מעליות המוצע על ידי החברה. ברוב המקרים מדובר על חיזוק ברגים, שימון של רכיבי המעלית, החלפה של כל מיני חלקים, ניקוי של מנגנון המעלית, בדיקה של חדר המכונות ובדיקה של פיר המעלית.
תחזוקת המעלית על ידי הדיירים
אמנם השכרת שירותיה של חברת תיקוני ואחזקת מעליות חיונית, אך גם לכם, דיירי המבנה יש חלק חשוב מאוד בתחזוקתה של המעלית. תמיד חשוב שתצייתו לאופי השימוש הנכון במעלית, אם מדובר על העמסה עד המשקל המקסימאלי המותר במעלית, הזמנת טכנאי מעליות בעת הצורך ובדיקת תקינות פעמון האזעקה במעלית עצמה.